Radnici u kompaniji najbogatijeg čoveka na svetu štrajkuju zbog malih plata

Radnici najvećeg španskog logističkog centra kompanije za prodaju putem interneta "Amazon" stupili su u štrajk tražeći bolje plate i uslove rada, saopštio je danas sindikat.
Radnici u kompaniji najbogatijeg čoveka na svetu štrajkuju zbog malih plata
Foto: Pixabay
Ana Berseruelo iz sindikata ČOO rekla je da je štrajk počeo sinoć uz učešće 98 odsto zaposlenih u San Fernandu de Enaresu u blizini Madrida. Očekuje se da će prekid rada trajati do sutra.
 
U logističkom centru u kome radnici pripremaju pakete za klijente u Španiji i Evropi radi oko 1.100 zaposlenih "Amazona" i 900 onih koji rade preko agencija.
 
Sindikat kaže da plate radnika nisu povećavane od 2016. godine, a iz "Amazona" odgovaraju da su plate u logističkom sektoru prilično dobre, da postoji dosta beneficija i da se povećanje zarada očekuje od aprila.
 
Radnici međutim tvrde da "Amazon" želi da poveća plate ispod stope inflacije i smanji izdvajanja za noćni i prekovremeni rad.
  • B

    21.03.2018 23:01
    Divni i nedivni
    Radnici, sram vas bilo! Evo bas pre neki dan je bio clanak o vasem gazdi. Saznao sam da je on jedan DIVAN covek, da mu je zena DIVNA, da su mu deca DIVNA, a ako ima psa, macku, kornjacu ili zlatnu ribicu, oni su takodje divni.
    A vi od takvog coveka trazite platu ?!! Umesto da se srecni sto radite za njega, makar i besplatno. Stvarno sramota!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija