Ovo je najbogatiji čovek u Britaniji

Poslovni čovek koji je nekada živeo u socijalnom stanu blizu Mančestera najbogatiji je čovek u Velikoj Britaniji, prema popisu objavljenom u listu Sunday Times.
Džim Ratklif, osnivač hemijske kompanije Ineos, vodi na listi s bogatstvom procenjenim na 21,05 milijardu funti, prenosi BBC. Na vrhu liste hiljadu najbogatijih Britanaca su i dvojica direktora kompanija, dok su na listi pali, na primer kuvar Džejmi Oliver i modni tajkun Filip Grin.
 
Ratklif (65) se preselio kao dečak iz socijalnog stana u Fejlsvortu, kod Mančestera u Istočni Jorkšir. Njegov otac, koji je bio stolar, vodio je fabriku koja je proizvodila laboratorijski nameštaj, a majka mu je radila u računovodstvu.
 
Ratklifovo bogatstvo skočilo je sa 15 milijardi u prošloj godini, delimično zbog revalorizacije imovine. On je prva osoba na vrhu lestvice najbogatijih koja je rođena u Velikoj Britaniji nakon vojvode od Vestminstera 2003. godine.
 
Učestvovao je na ekspedicijama na Severnom i Južnom polu, trčao je na maratonima i navijač je Mančester Junajteda. Na drugom mestu liste nalaze se braća Hinduja, Sri i Gopi, "teški" 20,64 milijarde funti.
 
Njihovo bogatstvo skočilo je za 4,44 milijarde u odnosu na 2017. godinu. Bivši britansko-američki industrijalac, a sada medijski tajkun, Len Blavatnik na trećem je mestu sa 15,26 milijardi funti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija