BBC objavio listu najplaćenijih muškaraca

BBC je objavio novu listu zarada najplaćenijih zvezda te medijske kuće, a prvih 12 mesta zauzeli su muškarci.
BBC objavio listu najplaćenijih muškaraca
Foto: Pixabay
Voditelj emisije "Match of the Day" Geri Lineker našao se na vrhu liste najplaćenijih sa zaradom između 1,75 miliona i 1,76 miliona funti, čime je Krisa Evansa potisnuo na drugo mesto. Osim Evansa, među onima čija je plata smanjena od prošle godine su Grejam Norton (Graham Norton), Džeremi Vajn (Jeremy Vine), Džon Hamfris (John Humphrys), naveo je BBC. 
 
Klaudija Vinklman (Claudia Winkleman) je i dalje najplaćenija žena sa zaradom uzmeđu 370.000 i 379.999 funti, ali je sa prošlogodišnjeg osmog mesta pala na 13, a među osam žena koje su se našle na listi su Meri Beri (Mary Berry) i Emili Majtlis (Emily Maitlis). 
 
BBC međutim ističe da povišice i smanjenje plata nisu u potpunosti uticali na ovu listu, ali da će se to "iskristalisati" na narednoj. Prošlogodišnja BBC lista izazvala je negodovanje javnosti zbog nejednakih zarada muškaraca i žena. Na prošlogodišnjoj listi prvih sedam mesta zauzeli su muškarci. 
 
Urednica BBC servisa na kineskom jeziku Keri Grejsi podnela je početkom godine ostavku na to mesto u znak protesta zbog nejednakih zarada muškaraca i žena koji su urednici međunarodnih izdanja te medijske kuće. Grejsi, koja je radila za BBC više od 30 godina, napisala je u otvorenom pismu da ne može da obavlja svoj posao na visokom nivou dok se bori sa šefovima za jednake zarade žena i muškaraca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija