Samo jedna ponuda za PKB

Jedna kompanija dostavila je ponudu za kupovinu Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) i njegovih zavisnih društava, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu privrede.
"Do 10. septembra, do kada je bio rok za dostavljanje ponuda u postupku privatizacije Poljoprivredne korporacije Beograd i njegovih zavisnih društava, dve kompanije su otkupile Prodajnu dokumentaciju, dok je ponudu dostavila jedna kompanija", navode u ministarstvu.
 
Kako "Novosti" nezvanično saznaju, jedinu ponudu je dostavila Srpska ispostava kompanije "Al Dahra" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.
 
Početna cena imovine, u kojoj je i kapital tri zavisna preduzeća, iznosi 104,5 miliona evra, a budući vlasnik treba da podmiri i cenu stočnog fonda.
 
Kako su ranije izjavili u Sindikatu PKB-a, oni nisu zadovoljni modelom prodaje ni početnom cenom jer je procenjena vrednost PKB-a 2015. godine bila 314 miliona evra, a prema poslednjoj proceni 208 miliona evra.
 
Ko se i zvanično prijavio, javnost bi trebalo da sazna 13. septembra u podne za kada je zakazano otvaranje ponude.
 
Imovinu čini više od 17.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, oko 70 kilometara kanalske mreže za navodnjavanje, oko 17.000 grla stoke, kao i poljoprivredne mašine, kombajni, traktori...
 
PKB trenutno zapošljava oko 1.700 radnika.
  • Bojan

    11.09.2018 21:45
    U indoneziji stranac ne može da postane vlasnik nekretnine.
    Ješće narod to što je zasadio.
  • Laloš

    11.09.2018 19:33
    Neko mora ovo da zaustavi ili da se sve stranke koje danas nisu u vlasti dogovore i unapred se obavežu da će ovu pljačku Srbije da ponište čim pobede na izborima.
  • riba na suvom

    11.09.2018 10:20
    Al Dahra, tj. veliki brat. Shvatite da ne postoje arapi, samo naši. Gledali ste seriju "Porodično blago" i svi ste čuli za Peru ciganina/Abu Bekir.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.