Trgovinski lanac Špar dolazi u Srbiju

Jedan od najvećih trgovinskih lanaca u Evropi planira da dođe u Srbiju, potvrdio je za B92 direktor Špara za proširenje i razvoj Boštjan Brantuša.
"Da. Špar ima planove za Srbiju", rekao je za B92 Brantuša.
 
Prema njegovim rečima, Špar će, nakon stabilizacije tržišta u Hrvatskoj, gde sada intenzivno rade, preći na tržište Srbije. "Takav je plan, i kada se stabilizuje tržište u toj zemlji, naš sledeći korak je da pogledamo šta se radi u Srbiji", kaže on.
 
Prema njegovim rečima, za sada kompanija nema vremensku odrednicu, ali ističe da su predstavnici kompanije, a i on lično, s vremena na vreme u Beogradu i Srbiji i da se upoznaju sa tržištem. Kako kaže, "planovi će sigurno biti poznati u doglednoj budućnosti".
 
Na pitanje da li bi to bila akvizicija, Brantuša kaže da će takođe sam način ulaska Špara u Srbiju zavisiti od trenutne situacije na tržištu.
 
Ljajić: Ima prostora za Špar
 
Ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je da na tržištu Srbije ima prostora za dolazak velikih trgovinskih lanaca, kao što je holandski Špar.
 
Komentarišući za TV Prva izjave predstavnika Špara da razmatraju mogućnost poslovanja u Srbiji, Ljajić je rekao da bi to bilo više nego dobrodošlo. On je dodao da dolazak novih trgovinskih lanaca ne zavisi od Vlade Srbije već od investitora, ali da takve najave govore o stabilnosti i potencijalu tržišta.
 
Konkurencija na tržištu je poželjna, istakao je Ljajić i naveo da trenutno u Srbiji 30 odsto trgovine čine moderni trgovinski lanci, dok je 70 odsto tradicionalna trgovina, dok je u regionu obrnuta situacija.
  • Ништа без Кванташа

    29.09.2018 20:41
    Кванташ је закон!
    Какав Меркатор, Идеа, Макси, Темпо или Универ, јер без Кванташа, ништа не ваља!

    Одавно већ купујем на Кванташу сву кућну хемију, личну козметику, тоалет папир, затим кафу, пиће, воће (на гајбе), кондиторе, сиреве и сухомеснате производе, ....

    Разлике у цени су значајне, а квалитет, ако није исти, онда је само бољи (воће, сиреви, сухомеснати производи).

  • B2

    27.09.2018 21:43
    @B
    B 26.09.2018 • 09:34

    Da naprave novi tržni centar na semaforu između merkatora i promenada....to nam fali...

    Neeeeeee!! Nemoj da im dajes ideje!
    Procitace, pa ce stvarno napraviti, kazace: Narod to trazi, razumijes ti mene...
  • Piško

    26.09.2018 19:00
    ...
    Ne znam zašto pišete tolike hvalospeve Centroslaviji? Pa i tada ste jeli Carnex paštete na onom gradskom hlebu u kategoriji kvaliteta sunđer za autoperionice. To možete ovim klincima da pričate, ali ko se seća "široke palete" proizvoda u Centroslaviji, taj zna o čemu je reč. Diverzitet ishrane je danas 500% bolji nego u Jugoslaviji, samo što u tom moru hrane pliva svakakav škart i treba birati oprezno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija