Dečak iz vode koji to više nije

Legenda kaže ovako:

"Nekad davno, u okolini Tuzle živeo je dečak koji je uživao u nastalim jezerima. Toliko je uživao da su ga svi znali i zvali kao dečak iz vode. Svidelo mu se to, ali nije razmišljao o konotaciji koju taj nadimak ima u svetu koji ga okružuje, posebno u muzičkom svetu čim se i sam bavi. Nakon pet godina zvaničnog postojanja kao Dečak iz vode, odlučuje da ga u neku ruku sahrani i predstavi se imenom i prezimenom - Edin Džambić".

Ovo je priča o njemu.

Dečak iz vode, kao umetnik, kao muzičar je formiran u Brčkom gde je Edin otišao nakon Tuzle. Tako formiran otišao je put Zagreba gde danas živi i radi i itekako proizvodi. Osam albuma u roku od pet godina, gde prvi album (Srce, muda i pez bombone) traje čak tri i po sata, ali ni to nije sve. Dečak iz vode je u 2015. godini objavio čak tri albuma od čega prvi u 2015. (Sretan rad) traje više od pet sati. Stoga, u KUPEK-u # 152 pričamo o ovom fenomenu.

Kako se razvijao Dečak iz vode i zašto je odlučio da više ne koristi to ime u svom radu, kako uspeva toliko proizvoditi... Brojna su pitanja oko Edina lebdila i nadamo se da smo bar donekle rasvetlili ovaj fenomen. Edin je muzičar, ali Edin je pre svega sjajan hroničar vremena u kom živimo. Svoja zapažanja prenosi na papir, a onda i na mp3 formate koje objavi, a ko drugi, nego Zdena Franjić.

Dečak iz vode, odnosno Edin Džambić je kao KUPEK i slušanje zahteva punu pažnju kako bi tekstovi došli do izražaja. Stoga, ostavite se ćorava posla i poslušajte ovo 152. KUPEK izdanje i razgovor sa Edinom, ali i par odabranih pesama koje nikako nisu u funkciji opuštanja. Naprotiv. Edin vam to ne dozvoljava.

KUPEK # 152 možete poslušati OVDE.

Autor: Dejan Kožul

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.