Mirjana Karanović i Lazar Ristovski nagrađeni u Puli

Film "Dobra žena" beogradske glumice i rediteljke Mirjane Karanović dobio je nagradu Zlatna arena za najbolji film u konkurenciji hrvatskog programa - manjinske hrvatske koprodukcije, na 63. Pulskom filmskom festivalu.
Velika Zlatna arena za najbolji film pripala je filmu "S one strane" reditelja Zrinka Ogreste, dok je publika dodelila nagradu Zlatna vrata Pule filmu "Lazar" reditelja Svetozara Ristovskog.
 
Filmu "S one strane" pripalo je još šest Zlatnih Arena i to: za režiju Zrinku Ogresti, za scenario Mati Matišiću i Zrinku Ogresti, za najbolju glavnu žensku ulogu Kseniji Marinković, za najbolju glavnu mušku ulogu Lazaru Ristovskom, za montažu Tomislavu Pavlicu i za oblikovanje zvuka Martinu Semenčiću i Ivanu Zeliću.
 
Filmu "Sve najbolje" rediteljke Snježane Tribuson pripale su tri Zlatne Arene i to: Željki Burić za scenografiju, Ivani Zozoli Vargović za kostimografiju, te Saši Budimiru, Ratimiru Rakuljiću i Ladu Skorinu za vizuelne efekte.
 
Filmu "Narodni heroj Ljiljan Vidić" reditelja Ivana Gorana Viteza pripale su dve Zlatne Arene i to: za masku Slavici Šnur i za kameru Tamari Cesarec.
 
Zlatna arena za muziku pripala je Rundek Kargo Triu za film "Generacija 68" reditelja Nenada Puhovskog.
 
Zlatne arene nagradjenima će biti dodeljene večeras u pulskoj Areni.
  • ana

    17.07.2016 00:40
    politicka glumica
    jel imamo mi jos neku glumicu osim mire karanovic

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.