Počinje Sajam knjiga, počasni gost Iran

Međunarodni sajam knjiga u Beogradu pod sloganom "Knjige u ruke", s više od 450 domaćih i stranih izlagača, biće otvoren danas i trajaće do 30. oktobra.

Sajam će otvoriti predsednik Matice Srpske, pisac Dragan Stanić.

Na 61. Međunarodnom sajmu knjiga, čiji je počasni gost Iran, od 450 izlagača 40 je stranih - iz Belorusije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Indije, Izraela, Japana, Kine, Mađarske, Rusije, Slovenije.

Na sajmu će biti organizovane i tematske tribine povodom 400. godišnjice Servantesa i Šekspira, stogodišnjice Petra Kočića, Festival stvaralašta mladih, Školski dan - u četvrtak, i Porodični dan, a biće dodeljene i tradicionalne nagrade.

Gosti Sajma biće Zahar Prilepin, Aleksandar Mekol Smit, Erlend Lu, Vil Firt, Svejn Menensland, Vedrana Rudan, Pan Bujukas, Aleksandra Poter, Rumjena Ebert, Anton Holcer, Marketa Hejkalova, Milenko Stojičić.

Sajam će petkom, subotom i nedeljom biti otvoren od 10.00 do 21 čas, a ostalim danima do 20 časova.

Pojedinačna ulaznica je 250 dinara, po 150 dinara za grupne posete, a ulaznica za sve vreme trajanja Sajma je 900 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.