Sajam knjiga: "Klio" i "Laguna" izdavači godine

Nagrada za izdavača godine 61. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga dodeljena je danas ravnopravno izdavačkim kućama "Klio" i "Laguna".

Nagrada za izdavački poduhvat godine pripala je, odlukom žirija, knjigama "Putopisi" Grigorija Božovića u izdanju Zavoda za udžbenike iz Beograda i "Srbija, gradovi, opštine, naselja" prof. dr Stevana M. Stankovića, koje su objavili "Službeni glasnik" i "Pravoslavna reč".

Najbolje dečje knjige su "Najlepše pesme za decu" Nenada Simonovića ("Tanesi") i "Lola - pas detektiv" Une Babić ("Interpres").

Nagrada za najboljeg izdavača iz dijaspore dodeljena je Narodnoj univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske i "Službenom glasniku" RS za izdavanje knjige "Petar Kočić - S planine i ispod planine i druga proza" i Književnoj zadruzi Srpskog narodnog vijeća Podgorica za delo "Apoteoza srpskim guslama" Dejana Tomića.

Posebno priznanje za doprinos u oblasti nauke pripalo je delima: "Hrišćanstvo i islam" Vladete Jerotića (Ars Libri, Beograd), "Mihajlo Pupin - najveći hrišćanin među naučnicima" grupe autora (Fondacija Mladen Selak i "Preporod", Beograd) i "Hermeneutika kao politika" Stenlija Rozena ("Akademska knjiga", Novi Sad).

Specijalno priznanje za knjigu dodeljeno je knjizi "Venac od trnja za Danila Kiša" Milivoja Pavlovića ("Službeni glasnik") i trotomnom izdanju "Vizantijsko nasleđe i srpska umetnost 1-3" grupe autora (Srpski komitet za vizantologiju, "Službeni glasnik", Vizantološki institut SANU), dok je Specijalno przinanje za izdavača ponela Narodna biblioteka "Stefan Prvovenčani" iz Kraljeva za ediciju "Povelja".

Nagrada "Bogdan Kršić" za najlepšu knjigu na Beogradskom sajmu knjiga dodeljena je ediciji "Ars Techne" Fakulteta za medije i komunikacije iz Beograda, u opremi Boruta Vilda.

Specijalno priznanje za mladog dizajnera pripalo je Jani Vuković za opremu knjiga izdavačke kuće "Arete" iz Beograda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.