"Vrtlar u romingu" najbolja pesma 8. evropskog fejsbuk pesničkog festivala

Beograđanin Toni Perdić osvojio je prvu nagradu za pesmu "Vrtlar u romingu" na 8. evropskom pesničkom festivalu, koji je održan u Novom Sadu.
Ovu odluku doneo je žiri koji su činili Zoran Đerić, Franja Petrinović, Goran Ibrajter, Radovan Vlahović i Simon Grabovac. Kako navode "najsrećniji su oni trenuci kada je ta inovativnost jedno od svojstava uspele pesme, kada sraste sa formom pesme".
 
"Takav slučaj imamo u pesmi Tonija Perdića. Znači pesnički subjekat je izmešten i njegova mogućnost delovanja je potpuno izmenjena. Iz takve perspektive i čitanje pesme dobija sasvim nove valere. Ali naš posao nije bio da tumačimo pesmu nego da otkrijemo i ukažemo na srećno pronađenu formu koja iz nove vizure, ponešto izmeštene, pomalo ironične pokušava da kaže nešto o jednoj (ne)mogućoj ljubavi", saopštio je žiri.
 
Drugo mesto pripalo je Zlatku Kraljiću iz Slovenije za pesmu "Zavij tilnik" (Zavrni vrat) i Mariani Kunbar iz Izraela, koja je učestvovala sa pesmom "Šaka mraka".
 
Specijalnu nagradu uredništva Banatskog kulturnog centra, koji je ujedno i organizator festivala, pripala je Slovakinji Katarini Mosnak Bagljaš za pesmu "Škvrnka okrídlená (Okrilaćena mrlja).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.