Počeo 53. Festival profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić"

Predstavom pozorišta grada-domaćina "Ribarske svađe" u režiji Bojane Lazić, sinoć je u Pirotu počeo 53. Festival profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić", koji traje do 20. maja.
Na programu je sedam predstava po izboru selektora pozorišnog kritičara Aleksandra Milosavljevića. 
 
U zvaničnoj konkurenciji Festivala je i predstava "Ujedinjenje ili smrt 1918" Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici, koju će publika videti u nedelju.
 
Dan kasnije igra se "Kralj Lir" Narodnog pozorišta Užice. Sledi komad "Kir Janja" u produkciji Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca.
 
Na programu su zatim "Revizor za jugoistok", Šabačkog Pozorišta, "Ruža, uvela" u izvođenju ansambla Narodnog pozorišta "Bora Stanković" iz Vranja i predstava "Play Andrić, ili ljudi o kojima se ne može mnogo kazati", Kraljevačkog pozorišta. 
 
Poslednjeg dana festivala, u čast nagrađenih, igra se predstava "Nečiste sile" Narodnog pozorišta iz Užica.
 
Predvidđen je i prateći prateći program: izložba Angeline Atlagić "Close up-krupni plan", i promocije tri knjige: "Tragedija inicijacije ili nepostojani princ" Ivana Medenice, "Nova srpska drama" koju je priredio Zoran Đerić i "Prvoizvedenih pet". To su drame nagrađene na Festivalu prvoizvedenih predstava u Aleksincu.
 
Selektor je pozorišni kritičar Aleksandar Milosavljević. O nagradama će odlučivati žiri u sastavu: reditelj Slavenko Saletović, glumica Angelina Lukić i dramaturg Filip Vujošević. 
 
Moderator okruglog stola kritike je Olga Dimitrijević. Kritičari festivala su Dragana Bošković i Nataša Gvozdenović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.