Počinje Filmski festival u Puli, na programu i "Dnevnik mašinovođe"

Projekcijom hrvatskog filma "Lavina" u režiji Stanislava Tomića večeras će u Areni biti otvoren 64. Filmski festival u Puli na kojem će biti prikazano 170 ostvarenja.
Najavljen kao programski najbogatiji do sada, festival će publici do 22. jula ponuditi 12 hrvatskih filmova i pet manjinskih koprodukcija u trci za nagrade, zatim međunarodni program, poseban segment Kratka Pula sa tri nove takmičarske kategorije i prateće selekcije, a nudi i izložbe, koncerte i festival ulične hrane.
 
Direktorka manifestacije, Gordana Restović, najavila je 88 premijernih naslova autora poput Kaurismakija, Ang Lija, Tornatorea, Vajde...
 
U programu Hrvatski film, osim filma "Lavina", su i "Agape" Branka Schmidta, "Fuck off I love you" Anđela Jurkasa, "Kratki izlet" Igora Bezinovića i "Mrtve ribe" Kristijana Milića. U trci za Zlatnu arenu su i "Anka" Dejana Aćimovića, "Goran" Nevija Marasovića, nagrađivani debitantski film "Ne gledaj mi u pijat" Hane Jušić, "Ustav Republike Hrvatske" Rajka Grlića, "Uzbuna na Zelenom Vrhu" Čejen Černić, "Zbog tebe" Anđela Jurkasa i "ZG 80" Igora Šeregija.
 
Van konkurencije biće prikazani "Jedno ubojstvo za van" Luke Duvančića i "Transmania" grupe reditelja, a posebnu projekciju imaće horor "Egzorcizam" Dalibora Matanića.
 
U programu Manjinske koprodukcije u trci za nagrade je film "Dnevnik mašinovođe" Miloša Radovića, sa Lazarom Ristovskim u glavnoj ulozi, a biće i prikazana ostvarenja "Dan kada je moj otac postao grm" Nikol van Kilsdonk, "Kuća drugih" Rusudan Glurjidze, "Roumena" Zornice Sofie i "Sieranevada" Kristija Puiua.
 
Van konkurencije biće prikazani filmovi "Babilonske sestre" Điđija Rokatija, "Hiljadarka" Nenada Đurića, "Naša svakodnevna priča" Ines Tanović, "Pođi sa mnom" Igora Šterka i "Uzvodno rijekom" Marion Hansel.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.