Panaotović: Trebaju nam prave vrednosti, a ne rijaliti zvezde

Direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović rekao je da generacije koje dolaze treba vaspitavati i podizati na primerima naših velikana iz prošlosti i sadašnjosti, a ne na besprizornosti i prostakluku rijaliti zvezda.
Panaotović: Trebaju nam prave vrednosti, a ne rijaliti zvezde
Foto: Medija centar Beograd

Panaotović je istakao da slavu naše zemlje svetom mogu proneti Pekić, Njegoš, Kusturica i Ivana Španović, a da to nikako ne mogu učiniti pseudo zvezde iz domena lake i jeftine zabave.

"Korporativni mediji takmiče se u rejtinzima i interesuje ih samo novac, i zato je na državnim medijima i javnim servisima važan zadatak podizanje kulture, informisanosti i civilizovanosti građanstva", naglasio je on.

Govoreći o rezultatima Kulturnog centra Novog Sada, Panaotović je istakao da su u poslednje tri godine u KCNS-u boravili i nagrade primili dvojica nobelovaca i jedan koji je zaslužio da to bude, misleći na Maria Vargasa Ljosu, Orhana Pamuka i Petera Handkea.

  • Мислимо

    04.03.2020 15:30
    да
    Мислимо да Панаотвича треба сменити, човек је социлог и није му место на позицији директора Културног центра, али је стварно довуко претеране рибе у КЦНС.
  • Milica

    12.01.2018 23:21
    Odlicno
    Apsolutno je u pravu. Treba vise ulagati u kulturu a da se ja pitam grand, happy i slicno bi zabranila. Osim Nikad nije kasno :) . Kad vidite kako izgledaju devojcice 15-16 godina kad idu " provod" jasno van je kuda ide nasa kultura.
  • Sima

    12.01.2018 15:10
    Sve pohvale za rad i trud ovog coveka.on se bori za prave vrednosti.svaka cast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.