Preminuo glumac Dejvid Ogden Stajers

Glumac Dejvid Ogden Stajers, najpoznatiji po seriji "MASH", preminuo je od raka bešike u 76. godini.
Za ulogu uštogljenog plemića i talentovanog hirurga, majora Čarlsa Emersona Vinčestera III, dobio je dve nominacije za Emi nagrade. Kasnije je nastavio da se bavi glumom, ali i pozajmljivanjem glasa, pa smo njegov glas slušali u crtanim filmovima "Lepotica i zver" i "Lilo i Stič".
 
Pre skoro 10 godina, odnosno 2009. godine, javno je objavio da je homoseksualac i da je ponosan što živi u dobu kada to više ne mora da krije.
 
Seriju je Leri Gelbart napravio po motivima istoimenog filma Roberta Altmana iz 1970, nastalog po romanu "MASH: Roman o trojici vojnih lekara" Ričarda Hukera, prenosi Mondo.
 
"MASH" je jedna od najgledanijih serija u istoriji američke televizije, a finale, odnosno 256. epizoda koja je trajala dva i po sata, i dan-danas drži rekord kao najgledanija poslednja epizoda bilo koje serije ikada. Pre nje, taj rekord je držala epizoda "Dalasa" prosto "nabijena" neizvesnošću, u kojoj je publika konačno otkrila ko je upucao Džej Ara Juinga.
 
U procentima, to znači da je 77 odsto Amerikanaca koji su gledali televiziju te večeri, gledalo upravo "MASH".
 
Od tada, pa sve do 2010. godine, epizoda "Doviđenja, zbogom i amin" držala je rekord najgledanijeg TV sadržaja svih vremena, dok je sa tog mesta nije svrgnuo 44. Superboul. Kada je serija počela, 30 sekundi reklama koštalo je 30.000 dolara. U poslednjoj epizodi, pola minuta "vaše poruke gledaocima" morali ste da platite 450.000 dolara.
 
U razmaku od godinu dana, napustila su nas dva glumca iz serije - Vejn Rodžers, odnosno Traper Džon preminuo je 1. januara 2016 i tačno godinu dana kasnije, umro je i Vilijam Kristofer, odnosno otac Malkehi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.