Izložba Rubensovih dela sledeće godine u San Francisku

Izložba sa delima flamanskog umetnika Petera Pola Rubensa, čija će platna biti prikupljena iz muzeja širom sveta, biće otvorena sledeće godine u Muzeju primenjene umetnosti San Franciska.
Gradske vlasti San Franciska planiraju veliku izložbu posvećenu Rubensu pošto u tom delu SAD mnoga dela tog belgijskog umetnika nisu nikada predstavljena. Izložba se organizuje u saradnji s belgijskim vlastima, a obuhvatiće period od 1608. do 1620. godine.
 
Izložbu pod nazivom "Rana slava Petera Pola Rubensa" će delom finansirati belgijska vlada, a održaće se od 6. aprila do 2. septembra 2019. godine. Očekuje se da će izložbu posetiti 175.000 ljudi.
 
Portal Fokus na Belgiju preneo je da će izložba pokriti period koji je bio značajan u flamanskom slikarstvu i kada su stvarali veliki umetnici kao što su Rubens, Jan Van Ajk i Piter Brojgel stariji.
 
Rubens (1577-1640) je bio diplomata i barokni umetnik, koji je od 1610. do 1620. godine stvorio dela među kojima su Skidanje s krsta i Podizanje krsta koji se nalaze u katedrali Antverpena. Među njegovim najpoznatijim delima su ciklus slika posvećenih Mariji Mediči, Vrt ljubavi, Adam i Eva, Otmica Leukipovih ćerki, Borba Amazonki, Tri gracije, Parisov sud i Vojvoda od Lerme.
  • Hm

    06.05.2018 10:43
    Baš ma zanima da li će Skidanje s krsta i Podizanje krst biti prikazan u San Francisku zajedno sa ostalim delima koja stoje u katedrali Antwerpa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.