Nagrada "Miloš Žutić" posthumno Nebojši Glogovcu

Nagrada Miloš Žutić za najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni 2016/2017. pripala je, prema odluci žirija Udruženja dramskih umetnika Srbije, nedavno preminulom glumcu Nebojši Glogovcu za ulogu Hamleta u istoimenoj predstavi, saopštilo je danas to udruženje.
Predstavu je režirao Aleksandar Popovski u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.
 
Za nagradu je bilo predloženo 17 glumačkih ostvarenja, a žiri u sastavu: glumci Nada Šargin (predsednica žirija), Isidora Minić, Anđelika Simić, Radoslav Milenković i dramaturg Boško Milin, odluku je doneo većinom glasova.
 
Nagrada Miloš Žutić, ustanovljena 1994. godine, sastoji se od plakete sa likom Miloša Žutića, rad vajara Zvonka Novakovića, od diplome na pergamentu čiji je autor slikar i scenograf Geroslav Zarić i novčanog iznosa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.