Šijanov film "Budi Bog s nama" podržan na pulskom Forumu

Srpski film "Budi Bog s nama" odabran je kao najbolji koprodukcijski projekat i podržan sa 20.000 evra u prvom Mečmejking forumu koji je održan u okviru 65. Pula film festivala, saopštili su iz Filmskog centra Srbije.
Šijanov film "Budi Bog s nama" podržan na pulskom Forumu
Foto: Pixabay
U pitanju je film o Bošku Tokinu (1894-1953), vizuelnom umetniku i reditelju prvog srpskog avangardnog filma, po scenariju koji su napisali Biljana Maksić, Vladimir Mančić i Slobodan Šijan.
 
Očekuje se da će Tokina tumačiti Miloš Biković.
 
Šijanov novi projekat dobio je u decembru 2016. podršku Filmskog centra Srbije na Konkursu za sufinansiranje domaćih igranih filmova, a podržali su ga i Hrvatski audiovizualni centar i Filmski centar Crne Gore.
 
Od ove godine na Pula film festivalu aktuelan je Mečmejking forum, čiji je cilj podsticanje jačanja filmske kulture i industrije kroz umrežavanje i spajanje. Forum je pružio producentima mogućnost susreta s više kategorija finansijera, koji učestvuju u stvaranju potrebnog finansijskog paketa za produkciju filma.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.