Budućnost Fejsbuka u objavljivanju sadržaja direktno iz glave

Direktor kompanije "Fejsbuk" Mark Zakerberg izjavio je da je posle virtuelni realnosti naredni korak deljenje misli direktno iz glave.
On je, odgovorajući na pitanja korisnika na "Facebook Live Q&A" opisao svoju viziju neke vrste "tehno-telepatije". Opisujući evoluciju deljenja na internetu od teksta, preko fotografija do lajv striminga, Zakerberg je izneo uverenje da je naredni korak telepatija.
 
"Ono što mislite i osećate, u svom takoreći savršenom obliku u vašoj glavi, i mogućnost da to podelite sa svetom, to je jedna od ideja. Postoje prilično neverovatna istraživanja mozga koja navode na zaključak da ćemo to možda moći da uradimo u određenom trenutku", poručio je jedan od osnivača "Fejsbuka".
 
Zakerberg je takođe govorio o istraživanju Univerziteta Berkli, u kome su naučnici mogli da predvide šta ljudi misle na osnovu MRI snimaka njihovog mozga prilikom obavljanja različitih aktivnosti.
 
Mapa lavirinta
 
Zakerberg je govorio i o eksperimentu u kome su pustili miša da ide kroz lavirint, a onda uzeli otisak "mape lavirinta" iz njegove memorije i ubacili ga u mozak drugog miša. "Ovo je stvarno daleko od sadašnjosti. Niko to neće raditi sa ljudima", dodao je on.
 
Zakerberg je priznao da postoje etička pitanja na koja treba odgovoriti pre nego što takva tehnologija bude mogla da zaživi i dodao da to nije nešto na čemu se radi u kompaniji - bar za sada.
 
"Sposobnost, postepeno sticanje sposobnosti da delimo čistu misao i osećanje na način kakav želimo, i mogućnost da to kontrolišemo, za 50 godina, možda i nije toliko suluda ideja", zaključio je on.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija