KickassTorrents se ponovo pojavio

Navodnog osnivača najpopularnijeg torrent sajta na svetu - KickassTorrentsa (KAT), u četvrtak su uhapsile američke vlasti, a popularni sajt je ugašen. Međutim, kako je već poznato iz ranijih primera (The Pirate Bay), piratske sajtove je jako teško ugasiti, posebno ako su veoma dobri.
Već su primećena bar dva klona KickassTorrentsa, uključujući jedan koji je kreirao IsoHunt i drugi na adresi KAT.am (koji je za sada prilično nestabilan).
 
Kreatori sajta KAT.am su naveli da se sajt hostuje na više cloud servera kako bi se sprečilo blokiranje, a hosting informacije su dobro skrivene iza Cloudflare-a. Anonomni kontakt je sajt The Verge obavestio da je poboljšan originalni KickassTorrents sajt time što je dodata mobilna verzija, a dodao je i da će sajt imati kompletnu torent bazu originalnog KAT sajta, uključujući i komentare, korisničke informacije i drugo.
 
Sve ovo pokazuje ono što je već dobro poznato - nije lako u potpunosti ukloniti piratske sajtove sa interneta, ali je moguće obeshrabriti one koji su ih kreirali i upravljaju njima. KickassTorrents se možda vratio u nekom obliku, ali je budućnost njegovog kreatora Artema Vaulina prilično neizvesna.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija