VIDEO: Predstavljen robot koji pomaže u kuhinji

Robot Mykie, skraćenica od My Kitchen Elf (Moj kućni patuljak) uskoro dolazi u vaše kuhinje kako bi vam rekao šta vam se nalazi u frižideru ili koliko dugo mora da se peče jelo u rerni.

Humaniodni robot visok 30 centimetara ima kružni monitor koji može da klima glavom, namiguje i smeje se, i pričvršćen je na telo u obliku korneta koje se postavlja na kuhinjsku radnu ploču.

Prototip je prikazan na nedavnom sajmu elektronike IFA u Berlinu.

Mykie je "lični asistent koji olakšava svakodnevne kuhinjske poslove", rekao je Kai Grasi, direktor odeljka za inovacije nemačke kompanije BSH Home Appliances.

Robot je u stanju da kontroliše aparate poput mašine za pranje posuđa i rerne, kao i da reaguje na glas vlasnika tako što predlaže recepte ili odgovara na pitanja poput onoga kakvo je danas vreme.

"Ipak, pred nama je još veliki posao pre nego što Mykie postane pravi interaktivni asistent u kuhinji", rekao je Grasi.

Zasad nije poznato kada će robot biti dostupan na tržištu i po kojoj ceni.

  • Marko Ž. Janićijević

    25.09.2016 20:08
    Moja supruga već odavno ima takvog robota. Zove se Marko Ž. Janićijević

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija