Yahoo više ne dozvoljava prosleđivanje elektronske pošte

Nakon izveštaja o velikom probijanju sigurnosti Yahoo-a, koje je uzrokovalo kompromitovanje više od 500 miliona korisničkih naloga, kao i priznanja kompanije da je po nalogu bezbednosnih agencija skenirala dolazeće mailove korisnika, sigurno veliki broj onih koji koriste Yahoo Mail želi da se prebaci na drugi servis.

Međutim, Yahoo im ovaj potez neće nikako olakšati. Yahoo je doneo neverovatnu odluku da onemogući prosleđivanje elektronske pošte u Yahoo Mail servisu.

Agencija AP izveštava da je Yahoo početkom ovog meseca onemogućio funkciju prosleđivanja (Forward) mailova. Zanimljivo je da ova promena ne utiče na one koji su već imali podešenu opciju prosleđivanja elektronske pošte, već se ovo odnosi na korisnike koji sada pokušaju da je konfigurišu.

Yahoo je na svojoj stranici za pomoć istakao da je privremeno onemogućio prosleđivanje mailova za nove adrese prosleđivanja, s obzirom na to da je ova funkcija trenutno u fazi razvoja.

Za sada nije jasno šta Yahoo pokušava da uradi sa funkcijom koja je prisutna više od decenije, a AP pominje da je tajming ovog poteza kompanije veoma sumnjiv i da dolazi u nezgodno vreme.

Yahoo još uvek nije izneo svoju stranu priče, a dok to ne učini, mnogi korisnici smatraju da je ovo pokušaj kompanije da oteža ljudima odbacivanje Yahoo Maila.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija