Naučnici utvrdili da vlasnici Iphone-a češće lažu

Naučnici britanskih univerziteta Linkoln i Lankaster utvrdili su da korisnici Iphone-a pokazuju niže nivoe iskrenosti i skromnosti, nego što je slučaj kod ispitanika sa Android sistemima.
Istraživači su tokom prošle i ove godine razgovarali sa 530 ispitanika, zanimajući se za njihove mobilne telefone i osećanja. 
 
Otkrili su, između ostalog, kako iPhone češće poseduju mlađe žene koje sve više pažnje obraćaju na to smatraju li drugi njihov smartphone statusnim simbolom. Međutim, pravo iznenađenje je usledilo kad su se pozabavili ključnim razlikama ličnosti. 
 
Istraživači su očekivali kako će korisnici iPhonea po pravilu biti mlađi i ekstrovertniji, kao i da će svoj uređaj smatrati statusnim simbolom. Međutim, takođe su ustanovili su kako korisnici iPhonea pokazuju niže nivoe iskrenosti i skromnosti, kao i veće količine emotivnosti. 
 
S druge strane, korisnici Androida su stariji, iskreniji i prijatniji, manje skloni kršenju pravila radi ličnog dobitka i ne zanimaju ih toliko bogatstvo, status i tome slično. 
 
Na temelju istraživanja razvili su statistički model pomoću kojeg mogu prilično dobro pogoditi koji mobilni telefon neko koristi. 
  • Odin

    27.11.2016 18:43
    Lele 3
    Aha, ovo ima smisla. Skroz. Cista nauka. Wow. Super.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija