Nova vrsta pauka dobila ime po liku iz Harija Potera

Naučnici u Indiji su nazvali novu vrstu pauka po "poznatom" čarobnjaku iz sveta Hari Potera, Godriku Grifindoru.
Razlog tome je što ih je podsetio na kapu za razvrstavanje, koja u ovom magičnom svetu određuje koji učenik će biti primljen u koju kuću u Hogvortsu.
 
Ova nova vrsta pauka, visoka samo sedam milimetara, zvanično se zove "Eriovixia Gryffindori", po jednom od osnivača Hogvortsa u izmišljenom svetu čarobnjaka spisateljice Džoane Roling. 
 
"Uzbuđeni smo što smo otkrili ovu vrstu, a njihov oblik jako podseća na magičnu kapu za razvrstavanje koju nosi Grifindor u Hariju Poteru", kaže naučnik Džaved Ahmed.
 
Ova "fantastična zverka" je otkrivena duboko u šumi, a njegova "magična moć" je kamuflaža, piše N1.
 
Njegov stomak, koji izgleda kao list, dozvoljava mu da se savršeno uklopi u pozadinu i tako može lagodno da spava tokom dana bez da bude primećen i pojeden.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija