Proizveden USB stick od dva terabajta

Kingston kao proizvođač pokriva širok spektar dodataka za računare, ali ako postoji jedna stvar u kojoj je vodeći, onda je to USB flash drive s najvećim kapacitetom na svetu.

Kralj svih USB-ova tako ima zapreminu od orgomna dva terabajta, a predstavljen je tokom sajma Consumer Electronics Show u Las Vegasu. Negovo tačno ime glasi DataTraveler Ultimate Generation Terabyte (GT), a dolazi u dve verzije – onoj od jednog TB i onoj od dva TB.

Kako bi omogućili brži pristup podacima na novim USB flash drive-ovima visokog kapaciteta, Kingston je oba uređaja opremio sa USB 3.1, što otprilike znači da ćete s verzije od dva TB bez problema moći da očitavate i do 70 sati videa u rezoluciji 4K (kažu iz Kingstona).

Što se same konstrukcije drive-a tiče, on je napravljen od legure cinka pa je dodatno osiguran od udaraca. Takođe, bez problema radi na svim poznatijim operativnim sistemima. Flash drive je veličine 72 mm puta 26,94 mm puta 21 mm, što znači da je malo veći od standardnog USB sticka.

"U Kingstonu guramo prema granicama mogućeg", rekla je Džin Vong, menadžerka sektora za Flash drive-ove. "Uz DataTraveler Ultimate GT podstičemo korisnike da povećaju mobilnost uskladištenih podataka, i to u vrlo prihvatljivom faktoru forme. Ovo je jako dobar nastavak priče o sticku od jednog terabajta koji smo izdali 2013. pa mu udvostručili kapacitet."

Svi kupci imaće pet godina garancije i stalnu tehničku podršku. Ovaj moćni USB stick na tržištu bi trebalo da se pojavi u februaru. Cena se još ne zna.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija