Fejsbuk otkrio međunarodnu prevaru

Društvena mreža Fejsbuk saopštila je da je otkrila međunarodnu operaciju tokom koje su prevaranti ostavljali lažne komentare i lajkove drugim korisnicima da bi ih kasnije preplavili "nepoželjnim porukama".
Fejsbuk otkrio međunarodnu prevaru
Foto: 021

Takvi nalozi koje su koristili prevaranti, otkriveni u Bangladešu, Indoneziji i Saudijskoj Arabiji, naveo je Fejsbuk i dodao da su službe za bezbednost informacija te društvene mreže koordinasano radile u neutralisanju te operacije.

"Naš sistem je u stanju da u velikoj meri identifikuje nezakonite aktivnosti, kao što je veliki broj neidentifikovanih lajkova", izjavila je predstavnica programa tehničke zaštite Fejsbuka Šabnam Šaik.

Šaik je podsetila da Fejsbuk otkrio 30.000 lažnih profila povezanih sa Francuskom uoči predsedničkih izbora u toj zemlji, u sklopu borbe protiv širenja lažnih informacija širom sveta.

  • Dragiša

    15.04.2017 10:49
    Vucicevi botovi gastarbajteri. :]

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija