VIDEO: Automobil se pretvara u pravog Transformera

Kompanija "Letvision" iz Turske napravila je automobil za koji se može reći da je pravi Transformer.
VIDEO: Automobil se pretvara u pravog Transformera
Foto: YouTube
Turski inženjeri su od "BMW Serije 3 Coupe" napravili robota, kojeg su nazvali Letron. Ovaj robot može da pomera glavu i ruke, ali ne može da hoda, barem zasad. Za potpunu transformaciju iz oblika automobila u oblik robota potrebno je svega 30 sekundi.
 
Zaposleni u "Letvision-u" nisu imali lagani zadatak u konstrukciji Letrona, na njemu je radio tim od 16 ljudi punih osam meseci.
 
U "car modu" Letron može da se vozi, ali samo pomoću daljinskog upravljača, jer se u njegovoj unutrašnjosti nalaze brojni uređaji i komponente.
 
Letron je tek prvi od 12 Transformera koje Letvision namerava da napravi, a svaki od njih će biti u voznom stanju. Glavni cilj kompanije je serijska proizvodnja. 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).