Roditelji su bune zbog nove aplikacije Snepčeta koja otkriva tačnu lokaciju korisnika

Roditelji u Americi bune se zbog opcije "Snap Map" koju je Snapchat, koja dozvoljava korisnicima da vide tačnu lokaciju na kojoj se nalaze njihovi prijatelji u realnom vremenu.
Po njihovom mišljenju, Snap Map ugrožava sigurnost i privatnost njihove dece. Aplikacija koristi podatke s mobilnog telefona kao što su lokacija, brzina kretanja i korišćenja uređaja te sve ove informacije deli među korisnicima na interaktivnoj mapi.
 
Mapa koju pokrećete pritiskom na Snapchat kameru dovoljno je precizna da vam pokaže, ne samo ulicu u kojoj se nalazite vi i vaši prijatelji, već i tačno mesto na kojem stojite ili putanju kojom se krećete.
 
Roditelji su se pobunili kako na ovaj način može biti ugrožena privatnost njihove dece koja ne razumeju da na taj način dele previše informacija putem društvenih medija.
 
"Ovo je veoma opasno. Ne znam šta drugi misle, ali za mene ovo nije u redu. U potpunosti sam užasnuta 'Snap Map-om'. Smatrate li da sam majka koja je previše zaštitnički nastrojena? Nisam ni znala da postoji nešto ovakvo", napisala je zabrinuta Nadja Savalha na Fejsbuku nakon što ju je ćerka upoznala sa aplikacijom.
 
Na sreću, Snap Map vam dozvoljava da isključite vašu lokaciju putem opcije "Ghost Mode". Međutim, dok se vi krijete od vaših prijatelja, i dalje možete da vidite gde se oni nalaze. Takođe, možete da izaberete da delite vašu lokaciju sa svima ili određenim brojem prijatelja.
 
Roditelji širom SAD-a upozoravaju kako bi stranci mogli da dodaju njihovu decu u prijatelje te nakon toga i da prate gde se nalaze. Ovo se posebno odnosi na seksualne prestupnike koji proteklih godina masovno zlostavljaju decu putem društvenih mreža.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).