"Superbrzi voz prelazio bi 350 kilometara za 29 minuta"

Preduzetnik Elon Musk objavio je da je primio "verbalno odobrenje vlade" za izgradnju podzemnog transportnog sistema "hyperloop" između Njujorka i Vašingtona, ali nije naveo ko mu je to tačno odobrio i kako bi se jedan takav projekat realizovao.
Vizionar i inovator, osnivač i vlasnik kompanija Tesla i SpaceX, zagovara razvoj futurističkih, magnetski levitirajućih "hyperloop vozova" koji bi jurili tunelima. Musk je izračunao da bi putovanje od oko 350 kilometara od Njujorka do Vašingtona trajalo svega 29 minuta.
 
Kako bi ostvario svoju ideju o mreži transportnih tunela, Musk je nedavno osnovao kompaniju The Boring Company. Prema njegovoj zamisli, putovanje u vakuumskim cevima na magnetskim jastucima, čime bi se izbeglo usporavanje zbog pritiska vazduha ili trenja na šinama, bilo bi brže i jeftinije, pa je već niz startapova počeo da radi na razvoju tehnologije.
 
Za opsežnije infrastrukturne projekte obično se traže odobrenja na raznim nivoima vlade i obično koštaju milijarde dolara.
 
Predsednik Donald Tramp u martu se sastao s Muskom, a direktor ekonomskog saveta Bele kuće Geri Kon je u aprilu pohvalio Muskovu ideju o izgradnji transportnih tunela na gusto naseljenoj istočnoj obali SAD-a i području Los Anđelesa.
  • Filip

    21.07.2017 21:04
    Nije bas njegova ideja
    Nije bas njegova ideja, koncept i testovi vec dugo postoje na yt.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija