Američka firma ugrađuje čipove svojim radnicima

Jedna američka tehnološka firma počela je da ugrađuje mikročipove veličine zrna pirinča u svoje zaposlene.
"Three Square Market" kompanija iz Viskonsina saopštila je da je 50 njenih radnika dobrovoljno pristalo da im od avgusta budu ugrađeni čipovi. Nalaziće se između palca i kažiprsta i to će im omogućiti, između ostalog, da plaćaju hranu u firmi dok su na pauzi.
 
Kako je saopštio izvršni direktor kompanije Tod Vestbi, ova tehnologija će se koristiti za plaćanje, otvaranje vrata, korišćenje mašina za fotokopiranje, logovanje na kancelarijske kompjutere, otključavanje telefona, čuvanje informacija o zdravlju zaposlenih...
 
- Ova tehnologija će na kraju postati standardna i omogućavaće vam da je koristite umesto pasoša, karata za prevoz i sve vrste kupovina - rekao je Vestbi. Radi se o tehnologiji koja se već koristi pri plaćanju pomoću skeniranja smartfona.
 
Iz kompanije je rečeno da ugradnja čipova neće biti obavezna za sve zaposlene i da će kompanija platiti mikročipove, koji koštaju 300 dolara po komadu.
  • miki

    27.07.2017 17:53
    Pa šta?! Sad kao ne nosimo žig zveri i nismo obeleženi na sve moguće načine? Od prvog dana rođenja pa do smrti , na svakom koraku,u svakom dokumentu, pa čak i sami sebe po telu obeležavamo. . Nema veće zveri od čoveka. Sami sebe žigošemo na razne načine.
  • Mr.T

    27.07.2017 07:56
    ...
    Žig zveri...
  • Boškić

    25.07.2017 21:08
    Pilot
    Ovo je za sada pilot projekat. Uskoro će biti obavezno za sve ako žele da rade, da se leče, plaćaju robu, putuju itd. Baš nas lepa budućnost čeka...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija