Šta se sve dogodi u jednom minutu na internetu?

Kad biste nekoga pitali koliko je velik internet, verovatno ne bi mogao pogoditi njegovu pravu veličinu.
Šta se sve dogodi u jednom minutu na internetu?
Foto: Pixabay

Jer postoji ceo jedan svet web stranica koje nisu indeksirane u pretraživačima pa ih je onda i "nemoguće" pronaći.

Naime, prema web servisu koji na dnevnoj bazi procenjuje veličinu "world wide weba", trenutno je njegova veličina barem 4,53 milijardi stranica. Uzmemo li u obzir da na svetu živi oko 7,5 milijardi stanovnika, to znači da na jednu web stranicu dolazi 1,65 stanovnika.

Ukoliko poželimo nekome da dočaramo koliko je internet u svakom trenutku "živahno" mesto moraćemo dobro da se potrudimo. Kompanija Visual Capitalist, koja pravi zanimljive grafikone, pokušala je da na jednom grafikonu opiše šta se sve događa u samo jednom minutu na internetu.

Dakle, dogodi se čak 3,5 miliona pretraživanja na Googleu. Na Facebook se uloguje neverovatnih 900 hiljada korisnika, istovremeno se pošalje i 15 hiljada GIF-ova kroz Facebook Messenger. Objavi se 452 hiljada tvitova, pošalje 16 miliona SMS-ova i 156 miliona e-mailova. Sto dvadeset ljudi otvori novi LinkedIn profil. U samo jednom minutu stvori se 1,8 miliona snapova i objavi 46.200 fotografija na Instagramu. Pogleda se neverovatnih 4,1 miliona videa na YouTubeu i preko 70 hiljada sati Netflix programa.

U samo jednom minutu potroši se čak 751.522 dolara u online kupovini, a s Google Play i App Storea preuzme se 342 hiljada aplikacija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija