VIDEO: Pametna kolica za bebe koja vas prate gde god idete

Kompanija Smartbe osmislila je koncept samovozećih kolica za bebe, proizvoda koji bi predstavljao prva inteligentna kolica na svetu.

Zahvaljujući senzorima koji su ugrađeni u ručke, kolica vas prate kuda god idete, piše Mashable.

Smartbe kolica ne samo da mogu napuniti vaš smartphone, ugrejati flašicu, kontrolisati klimu u kojoj se beba nalazi, već imaju kameru, bežične zvučnike, senzor za gravitaciju, svetlosne signale i još mnogo toga i onome ko je izveo bebu omogućavaju da trči, pomažu da nosi kese iz kupovine i slično.

Cena bi im iznosila od 399 do 3.199 dolara, u zavisnosti od opcija koje izaberete, međutim, iako je u Indiegogo kampanji pokrenutoj 2016. godine prikupljeno blizu 100.000 dolara, nije poznato kada će se kreatori odvažiti na sledeći korak - proizvodnju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).