Nokija gasi blizu 600 radnih mesta u Francuskoj

Finski telekomunikacioni gigant Nokija saopštio je da planira da ugasi oko 600 radnih mesta u Francuskoj, pošto nastoji da smanji troškove i da promeni fokus svojih gubitaških delatnosti.
Nokija gasi blizu 600 radnih mesta u Francuskoj
Foto: Pixabay
Grupa je navela da planira smanjenje broja zaposlenih u Francuskoj za 597, što je malo iznad 10 procenata njene ukupne radne snage u toj zemlji, a francuski sindikati su taj potez ocenili "neprihvatljivim", prenosi Frans pres.
 
Nokija, koja više ne proizvodi mobilne telefone jer je prodala taj biznis kompaniji Majkrosoft, kupila je 2015. godine francusko-američkog proizvođača opreme za telekomunikacione uređaje Alkatel-Lusent, očekujući da će taj posao dovesti do ušteda.
 
Otpuštanja u Francuskoj će obuhvatiti zaposlene u administraciji i pomoćnim uslugama i neće uticati na istraživanje i razvoj, budući da kompanija fokus premešta na 5G brze telekom mreže, sajber-bezbednost i uređaje vezane za internet.
 
Nokija ima za cilj da do kraja 2018. godine ostvari uštede u ukupnim rashodima od 1,2 milijarde evra, nakon što je prošle godine zabeležila neto gubitak od 766 miliona evra, javlja AFP, a prenosi Tanjug.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).