Zub star 9,7 miliona godina pronađen u Nemačkoj mogao bi promeniti istoriju

Otkriće zuba starog 9,7 miliona godina u Nemačkoj moglo bi promeniti istoriju o nastanku prve civilizacije na planeti Zemlji.

Zub je otkriven u mestu Epelshajm i ne nalikuje onima koji pripadaju ljudskoj vrsti pronađenim u Evropi ili Aziji. Ovo otkriće ukazuje na to da bi Evropa mogla biti kolevka čovečanstva.

Istraživači su davno pronašli zub, ali su zbog njegovog značaja tek sada objavili. Ovo bi moglo značiti novo pisanje istorije.

Detaljna analiza zuba biće objavljena sledeće sedmice.

Do sada se verovalo da se moderna civilizacija pojavila u istočnoj Africi pre 400.000 godina. Veruje se da je čovek nastao od afričkih šimpanzi u Africi pre šest do osam miliona godina, iako su fosili iz tog perioda veoma retki.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija