YouTube lansira novu muzičku platformu

YouTube će u martu sledeće godine lansirati novu internet muzičku platformu pod nazivom Remix koja bi trebalo da bude kombinacija servisa Youtube Red i Google Play Music.
YouTube lansira novu muzičku platformu
Foto: Pixabay
Remix će korisnicima omogućiti slušanje muzike i gledanje video sadržaja. Najveća muzička platforma na svetu na ovaj način želi da pojednostavi zbunjujuću seriju streaming proizvoda koji su rebrendovani i ponovo pokrenuti proteklih godina.
 
Prema pisanju stranih medija, lansiranje nove muzičke platforme zavisi od prekida ugovora s dva od tri velika YouTubeova izdavača muzike, Sony Music Entertainment i Universal Music Group. Treći veliki Youtubeov izdavač Warner Music Group navodno je već potpisao ugovor s novim uslovima poslovanja.
 
Industrija snimanja godinama kritikuje YouTube zbog nedovoljnih isplata umetnika i neozbiljnog pristupa autorskim pravima, uprkos tome što su snimci s ove muzičke platforme među najpopularnijim i najgledanijim na celom svetu. 
 
Google je pokušao da kreira muzički servis kojim bi parirao Appleu i Spotifyju, ali nije uspeo da privuče dovoljan broj korisnika. Youtube je objavio niz proizvoda, od muzičkih servisa Google Play Music i Youtube Music Key, pa do YouTube Reda koji je usmeren na video sadržaje. U međuvremenu, Spotify se popeo na 140 miliona korisnika mesečno, s 50 miliona pretplaćenih, dok Apple Music ima 30 miliona pratilaca. 
 
Google još nikad nije objavio broj korisnika svog muzičkog servisa, dok je YouTube Red prošle godine imao 1,5 miliona pratilaca. Uz ove podatke mnogima nije u potpunosti jasno kako će se Youtube snaći na tržištu s novom muzičkom platformom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija