Predstavljen prvi modularni televizor dijagonale 3,7 metara

Filmofili će uskoro moći da naruče modularni televizor napravljen prema meri sobe.
Samsung je u Las Vegasu prikazao model s dijagonalom od 3,7 metara, ali nisu rekli koliko košta.
 
Samsungov "The Wall" (Zid) je grdosija od televizora s dijagonalom od 3,70 metara, a korejski div navodi i kako je ovaj 4K uređaj prvi modularni televizor na svetu.
 
Kako bi prikazivao sliku, ekran koristi MicroLED tehnologiju koja je slična OLED-u, odnosno svaki piksel emituje sopstveno svetlo i ne treba mu dodatno pozadinsko osvetljenje.
 
Zbog toga televizor ima bogate boje i duboku crnu kakvu viđamo i na skupim OLED televizorima.
 
Kako oko ekrana nema rama, to omogućava da se slaže u veličinama prema sopstvenim potrebama, ali Samsung nije detaljno otkrio kako će to raditi u praksi.
 
Navodi se da bi kupci mogli da imaju televizore velike poput zida ili da bi, oni koji to žele, nakon preseljenja svoj televizor mogli jednostavnije da prošire. Isto tako, nisu otkrili i od koliko je modula sastavljena ova grdosija.
 
Prodaja bi trebalo da počne na proleće.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).