Iran pravi Halal internet

Iran planira da napravi sopstvenu, potpuno lokalno kontrolisanu verziju interneta pod nazivom "Halal net" kako bi održao strogu kontrolu protoka informacija u javnosti.
Iran pravi Halal internet
Foto: Pixabay

To se dešava u vreme kada se ova zemlja bliži obeležavanju 40. godišnjice revolucije kojom je na vlast došla njena teokratska vlada.

Tokom prethodne četiri godine vlasti su ohrabrivale široku upotrebu interneta među Irancima, nadajući se da će izvući benefite od modernije ekonomije. Međutim, kao rezultat toga, skoro polovina populacije ima u svojim džepovima oruđe koje država pokušava da ograniči: pametne telefone.

Ti pametni telefoni su, kako se navodi, pomogli u širenju protesta koji su izbili širom Irana ove godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija