VIDEO: Ovo je najmanji telefon na svetu

U trenutku kada je trend da mobilni telefoni budu što veći i sa što više opcija, jedna kompanija se odlučila za suprotan pristup.
Britanska firma "Zanco" je napravila model Tiny T1, koji svojim minijaturnim dimenzijama (4,8 x 2 x 1,3 cm) važi za najmanji mobilni telefon koji je ikada proizveden.
 
Naravno, zbog svoje veličine on isključivo služi za razgovore i slanje poruka, ali s obzirom na činjenicu da su autori njegov koncept zamislili pre svega kao rezervni mobilni u slučaju da se prosečnom korisniku primarni mobilni telefon pokvari, i to je dovoljno.
 
S druge strane, on je zgodan za nošenje u momenatima kada ne želite da vas ometaju poruke sa socijalnih mreža, ali i za vreme trčanja, vožnje bicikla i drugih sportskih aktivnosti ili hobija. 
 
Tvorci ovog minijaturnog uređaja se nadaju da će s ovim proizvodom uspeti da podsete širu javnost kako je u prethodnim godinama za svakog velikog proizvođača mobilnih telefona bilo jako bitno da njihov uređaj bude što manji.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija