VIDEO: Android govori koliko je brz Wi-Fi i pre priključivanja

Nova funkcija deo je prve veće nadogradnje Googleovog operativnog sistema za mobilne telefone Android Oreo, izdanja koje nosi oznaku 8.1.
VIDEO: Android govori koliko je brz Wi-Fi i pre priključivanja
Foto: Pixabay
Omogućava prikaz brzine prenosa podataka koje nude dostupne bežične Wi-Fi mreže i pre nego što se na njih priključite.
 
Prikaz neće biti u vidu broja, već će vam mobilni telefon u podešavanjima za Wi-Fi reći da li je veza na koju želite da se prikačite vrlo brza, brza, OK ili spora (Very Fast, Fast, OK or Slow).
 
Razlika između vrlo brze i brze, navodi Google, je u tome što vrlo brzo možete da strimujete video-snimke visoke rezolucije, dok brza može da podnese 'većinu videa'.
 
U kafićima ćete verovatno uglavnom sretati OK vezu, dovoljnu za korišćenje interneta, odnosno društvenih mreža i striming servisa kao što je Spotify.
 
Pomoću ove funkcije nećete moći da saznate brzinu privatnih Wi-Fi mreža zaštićenih lozinkom. Administratori otvorenih mreža mogu da onemoguće prikaz brzine skrivanjem delova URL adrese, piše The Verge.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).