VIDEO: Space X lansirao do sada najveću raketu, poleteo i automobil

Američka kompanija "Spejs eks" (Space X) sinoć je, posle odlaganja zbog vetra, uspešno lansirala svoju najveću raketu do sada, a u orbitu oko Sunca zajedno s njom poleteo je i crveni sportski automobil.
Raketa nazvana "Falcon Heavy" lansirana je iz Svemirskog centra "Kenedi" na Floridi, sa iste platforme koju je NASA koristila 1969. godine prilikom istorijskog projekta Apolo 11, prve misije slanja ljudi na Mesec, prenose američki mediji. 
 
Opremljena je sa 27 motora i tri dodatna "bustera", kako bi se obezbedio snažan potisak.  Raketa je projektovana za slanje opreme i zaliha u daleki svemir. 
 
 
U "nosu" rakete je crveni sportski automobil "Tesla" Ilona Maska koji je vlasnik i te firme, i "Spejs eksa", a za volanom je lutka nazvana "Zvezdani čovek". 
 
Najsnažnija raketa mogla bi da omogući nošenje težih predmeta, potencijalno i ljudske posade, na Mesec i Mars.
  • jova limanac

    07.02.2018 15:07
    Ne da Musk nije vegan nego trpa šta stigne, najčešće energetska pića i čokoladice, sam je viša puta izjavio da je probao vegetarijansku ishranu i nije mu baš išlo... A Tesla je postao vegetarijanac jer je bio švorc, nije imao para da kupi meso pa je jeo jeftino povrće...
  • Isak

    07.02.2018 14:54
    ma da
    Najbitnije stvari zaboravljate.
    Jeste on pozlatio sve što je dodirnuo, ali vratite se malo i pogledajte ko ga je usvojio, ko je stajao iza njega i omogućio mu sve ovo.
    Ne ide se od kanti za smeće do kompanija bez zaleđine.
    Uzmite BIl Gejtsa i pogldajte ko je i ko mu je porodica.
  • Orwell Vegan

    07.02.2018 11:43
    Istina
    Ilon Mask je vegan, kao sto je to bio Tesla, Leonardo DaVinci itd. Imajte to na umu i budite vegani iako ste Srbi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija