Kopao bitkoin i komšije ostavio bez interneta

Jedan bitkoin rudar je uspeo da natera vlasti da reaguju nakon što je svojim radom ugrozio rad mobilne mreže.
Kopao bitkoin i komšije ostavio bez interneta
Foto: Pixabay
Rudarenje kriptovaluta može da dovede do ozbiljnih problema kao što je ogromni račun za struju ili nemogućnost da se vrati uloženainvesticija. Ipak, da uvek možemo da čujemo nešto novo uverio nas je jedan rudar iz Njujorka. On je veoma ozbiljno pristupio svom poslu što je dovelo do poremećaja rada T-Mobile mreže.
 
Poremećaj je otkriven u Bruklinu od strane agenata Federalne komicije za komunikacije (FCC) koja je izašla na teren. Oni su utvrdili da radio signali na frekvenciji od 700 MHz koji ometaju rad mreže dolaze iz stana vrednog rudara. 
 
Agenti su ustanovili da smetnje pravi uređaj Antminer S5 Bitcoin Miner. Ova mašina je emitovala smetnje zbog kojih ceo  kraj nije mogao da koristi normalno mobilni internet. Agenti su upozorili vlasnika ove rudarske zveri da dalje ometanje  predstavlja kršenje federalnih zakona. Kazna može biti novčana ali u nekim slučajevima može dovesti i zaplene uređaja pa čak i hapšenja. 
 
Razlog štetnih emisija nije ustanovljen pa se pretpostalja da je reč o fabričkoj grešci ili o mogućim "unapređima" u kućnoj radinosti. Rudari naime često modifikuju uređaje kako bi ubrzali proces rada, što može da dovede do štetnih  nuspojava. Antminer S5 se pojavio na tržištu pre četiri godine kada je koštao 450 dolara, dok je usled rasta potražnje za hardverom cena skočila na 600.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija