Samsung patentirao dron kojim je moguće upravljati očima

Kompanija Samsung je patentirala dron s integrisanim ekranom koji može detektovati lice i oči osobe, kao i njenu poziciju i pokrete rukama.
Patent predstavlja dron s ekranom na centralnom delu i četiri propelera, po jedan u svakom uglu, a u opisu se navodi da dron poseduje i kameru i opservacijski sistem za prenos informacija do glavne kontrolne jedinice. Sistem može da prati oči, glavu, ruke i prste korisnika. Brzina i smer drona se mogu kontrolisati pokretima glave, ruku ili očiju, a dron može automatski pratiti korisnike bez ikakvih dodatnih pokreta.
 
Dron je prikazan i bočno te nije ograničen na oblik s četiri propelera, nego se njegov oblik može menjati. Dron može imati i žiroskop, senzor za pokret, vibracioni sistem i/ili akcelerometar, mogućnost prepoznavanja glasa, kao i sistem pozicioniranja baziran na GPS-u i WiFi-ju. 
 
Patent je prihvaćen 13. februara ove godine.
 
Na skicama su prikazane i spojnice kao i propeleri koji mogu promeniti pravac potiska. Ugao ekrana se takođe može menjati tokom leta. Dron bi posedovao i jedinicu za otkrivanje prepreka pa bi mogao automatski da ih izbegava.
 
Samsung nije jedina kompanija koja razvija dronove. Amazon je patentirao mnogo konceptnih dronova poput onih koji se samouništavaju u slučaju hitnih situacija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija