Ana Brnabić šesta među liderima po interaktivnosti na Tviteru

Premijerka Ana Brnabić nalazi se na šestom mestu u konkurenciji svih svetskih lidera, po interaktivnosti na Tviteru, prema istraživanju Twip diplomacy 2018.
Ana Brnabić šesta među liderima po interaktivnosti na Tviteru
Foto: 021.rs
Brnabić se tako, između ostalih našla u društvu premijerke Norveške, premijerke Novog Zelanda Vlade Holandije, Vlade Velike Britanije i predsednika Poljske, preneo je Danas.
 
Ovo je lični profil Ane Brnabić koji je ona otvorila još 2015. godine i koji lično vodi i kao predsednica Vlade. Ovo praktično znači da ona lično komunicira sa korisnicima i da je dnevno aktivna. 
 
Predsednica Vlade, kako se navodi u saopštenju, često se u javnom govoru zalaže za dijalog i dvosmernu komunikaciju, pa je ovaj rezultat zapravo ilustracija kako i najviši državni funkcioneri mogu direktno da komuniciraju sa drugima. "Ana Brnabić poznata je kao neko ko se zalaže za digitalizaciju i e upravu i ovako visoka pozicija u konkurenciji svetskih državnika odličan je rezultat i potvrda da Brnabić razume nove tehnologije i savremeni način komuniciranja", dodaju u saopštenju. 
 
Jedan od uticajnih tviteraša u Srbiji, dizajner Ivan Ćosić, naglašava značaj koji za korisnike tvitera ima aktivnost premijerke na ovoj društvenoj mreži. 
 
"Istakao bih kontinuitet koji je Ana Brnabić pokazala u korišćenju tviter naloga pre stupanja na funkciju ministarke, kasnije i premijerke, i u toku obavljanja državničkih funkcija. Generalno gledano, veoma je dobro što Srbija ima premijerku koja koristi društvene mreže aktivno, na pravi način, jer je komunikacija koja se ovim kanalima ostvaruje brza i što je najvažnije transparentna. Do sada je uglavnom bilo primera jednosmerne komunikacije političara sa građanima, a premijerka koja je na internetu otvorena za komunikaciju, kritike i sugestije je nešto što je veoma važno za razvoj društva", istakao je on.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija