Firefox dobio mogućnost blokiranja automatskih videa

Pretraživač Mozilla Firefox napokon je dobio mogućnost blokiranja automatskih videa na web stranicama koje korisnici posećuju.
Firefox dobio mogućnost blokiranja automatskih videa
Foto: Pixabay
Najnovija varijanta ekperimentalne verzije Firefox Nightly Edition (version 63.0a1) pretraživača sada omogućava korisnicima da izaberu da li će dopustiti automatsko pokretanje videa na web stranicama koje posećuju tokom surfovanja internetom. 
 
Zvanični dolazak Firefoxa 63 zakazan je za 23. oktobar, a tada će svi korisnici Firefoxa koji preuzmu najnoviju verziju imati mogućnost blokiranja automatskih videa.
 
Firefox odavno blokira reklame s automatskim zvukom, ali je ovo prvi put da omogućava blokiranje svake vrste automatskog sadržaja na web stranici.
 
Korisnicima pretraživača je ponuđeno nekoliko mogućnosti, oni mogu izabrati da blokiraju sav automatski sadržaj, da prime pop-up upozorenje na svakoj web stranici i da odaberu da li žele da uključe ili isključe automatsko pokretanje sadržaja. Treća opcija je da se omogući prikazivanje svakog automatskog sadržaja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija