Privukao ose alergičnom komšiji i ubio ga

Švajcarac koji je 2012. skidao osinjak sa terase i tom prilikom izazvao komešanje, usmrtivši svog alergičnog komšiju, osuđen je za ubistvo iz nehata, prenose lokalni mediji.
Privukao ose alergičnom komšiji i ubio ga
Foto: Pixabay
Neimenovani muškarac naveo je kišovito i hladno vreme u svoju odbranu, kao i nepostojanje bilo kakvih zakona o skidanju osinjaka. On je hteo da iskoristi povoljne uslove da skine gnezdo sa balkona svog prijatelja, ali je to učinio u vreme ručka, tako da su insekti, privučeni hranom, uleteli kroz komšijski prozor i uboli bračni par, posle čega je muž preminuo od anafalaktičkog šoka.
 
Nedostatak propisa nije pokolebao sudiju, koji je i nakon žalbe istakao da je osuđenik morao da zna kakva opasnost preti alergičnim osobama. On je presudu takođe obrazložio svedočenjem stručnjaka o navikama osa, i zaključio da je u ovakvim slučajevima potrebno pozvati nadležne službe.
 
Kazna za ovaj zločin u švajcarskom zakonu iznosi od jedne do deset godina zatvora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.