SAD: 352 civila ubijena u napadima na ID u Iraku i Siriji

Najmanje 352 civila ubijena su u napadima koalicije na čelu sa SAD protv meta Islamske države (ID) u Iraku i Siriji otkako su te operacije počele 2014. godine, saopštila je američka armija.
SAD: 352 civila ubijena u napadima na ID u Iraku i Siriji
Foto: Pixabay

Združene snage su u mesečnoj proceni o civilnim žrtvama navele da i dalje analiziraju 42 izveštaja o pogibiji civila.

"Žalimo zbog nenamernog gubitka života civila... i izražavamo naše najdublje saučešće porodicama i drugima koji su ugroženi ovim napadima", saopštio je Pentagon. U saopštenju se dodaje da su 45 civila ubijena od novembra 2016. do marta 2017. i navode se slučajevi još 80 civila koji su ubijeni od avgusta 2014. do danas.

Najnovijim izveštajem je obuhvaćeno 26 civila koji su ubijeni u tri odvojena napada u martu. Danas objavljenim izveštajem američke vojske obuhvaćeno je i 14 civila koji su ubijeni u udaru u martu koji je izazvao još jednu eksploziju, kao i 10 civila koji su ubijeni u napadu na sedište ID istog meseca.

Zvanični podaci američke vojske su daleko niži od podataka koje iznose druge, spoljne grupe, kao što je posmatračka grupa "Ervors" koja je saopštila da je više od 3.000 civila ubijeno u koalicionim vazdušnim napadima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.