Italijani zabranjuju nevakcinisanoj deci da pohađaju državne škole

Italija uvodi zabranu pohađanja državnih škola za decu koja nisu vakcinisana i to "od kraja sledeće nedelje", ako je suditi prema izjavi ministarke zdravlja.
Italijani zabranjuju nevakcinisanoj deci da pohađaju državne škole
Foto: Pixabay

Ministarka Beatris Lorenzin izjavila je kako je do pada broja vakcinisane dece u Italiji došlo zbog "lažnih vesti" i kako će dekretom do kraja nedelje biti uvedena nova pravila.

Slučajevi boginja su se prošle godine povećali za pet puta, a iz Ministarstva zdravlja su nekoliko puta upozoravali na porast zaraznih bolesti, što je bila posledica pokreta protiv vakcinacije.

U Italiji su se tako ukorenilo verovanje u štetnost vakcine, dok je 2012. godine sud u Riminiju dosudio odštetu porodici dečaka koja je tvrdila kako je autizam uzrokovan upravo vakcinacijom.

I u Srbiji se smanjio broj vakcinisane dece iz istog razloga, o čemu više možete pročitati OVDE.

  • Šta to beše sloboda

    16.05.2017 08:05
    Samo stručno
    A vakcinisana će da žive svih 30 godina. Vaši vladari sveta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet