Iranska televizija proglasila pobedu Rohanija

Iranska državna televizija proglasila je danas dosadašnjeg predsednika Hasana Rohanija pobednikom na predsedničkim izborima, što znači da je pred njim još jedan četvorogodišnji mandat.
Državna televizija je Rohaniju čestitala izbornu pobedu na osnovu skoro svih prebrojanih glasova posle jučerašnjeg prvog kruga predsedničkih izbora, a ukoliko i konačni rezultati ostanu nepromenjeni neće biti potrebe za održavanjem drugog kruga.
 
Prema ranije objavljenim preliminarnim rezultatima glasanja, Rohani je vodio sa 22,8 miliona dobijenih glasova od ukupno 38,9 miliona koliko ih je do tada bilo prebrojano, a zvaničnici navode da je glasalo više od 40 miliona ljudi. Njegov glavni rival, predstavnik konzervativne struje Ebrahim Raisi osvojio je 15,5 miliona glasova.
 
Zamenik ministra unutrašnjih poslova Ali Asgahar Ahmadi rekao je da je više od 40 miliona Iranaca glasalo na izborima, odnosno oko 70 odsto građana. Kako je navedeno, glasanje je bilo produženo do ponoći po lokalnom vremenu, a glasači su čekali u dugim kolonama.
 
Rohani (68) je na izborima 2013. godine osvojio 51 odsto glasova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet