Islamska država preuzela odgovornost za napad u Mančesteru - 22 mrtvih na koncertu, žrtve i deca

Islamska država preuzela je odgovornost za napad u Mančesteru, u kojem je stradalo 22 ljudi, a najmanje 59 povređeno u eksploziji posle koncerta američke pevačice Arijane Grande u Mančesteru.

Prema informacijama policije, napad je izveo bombaš samoubica, koji je aktivirao improvizovanu bombu nakon koncerta, a koja je odnela i njegov život.

Neke informacije kažu da je na Tviteru nekoliko sati pre napada obavljenja pretnja: "Jeste li zaboravili naše pretnje?", ali to nije potvrđeno. Nakon napada osvanule su i poruke na toj društvenoj mreži u kojima se navodi da je napad u Mančesteru osveta za napade na decu u Mosulu i Al-Raki.

Do eksplozije je došlo ispred hale odmah nakon završetka koncerta kada su ljudi izlazili. Na koncertu je bilo oko 20.000 ljudi, uglavnom dece i mladih.

Među poginulima ima dece. Strahuje se da bi broj žrtava mogao još da raste.

Svedoci koji su u trenutku eksplozije bili u Mančester areni nakon koncerta Arijane Grande navode da je u hali došlo do stampeda, panike, da su devojčice vrištale. "Radimo na tome da ustanovima sve detalje nečega što policija tretira kao teroristički napad", saopštila je britanska premijerka Tereza Mej.

Ovo je drugi napad u Velikoj Britaniji u ovoj godini. U napadu ispred Vestminstera u centru Londona 22. marta kada je Britanac Halid Masud automobilom uleteo među pešake povređeno je više od 50 ljudi, a četvoro je ubijeno. Masud je tokom napada ubijen, a odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

  • Purpleitious

    24.05.2017 08:59
    @seka persa
    Gospodjo, VI ste pomenuli EDL. Ja Vam rekoh da Tommy Robinson odavno vec nema veze s njima.
    Ja sam njegovo ime pomenuo, njega licno. Ne grupu koju je vodio,i sa kojom vec skoro 4 godine nema dodirnih tacaka. Da li mozete da razdvojite ta dva?

    Mozda je Vas kolega Ibrahim sasvim prijatan moderan covek i svaki dan pijete kafu zajedno i razgovarate o umetnosti, vasa komsinica Alya pravi odlicne kolace i svaki put Vam ih donese sveze i uz caj caskate o receptima i globalnom zagrevanju; pa na osnovu toga, evo opet Vas pozivam, prosetajte se jedno vece kroz muslimanski kraj, raspustite kosu, nabacite suknju iznad kolena i podjite u prijatnu setnju.
  • Seka Persa

    23.05.2017 23:35
    @Purpleitious

    http://metro.co.uk/2017/05/23/mancunians-show-real-manchester-spirit-as-they-shout-down-edl-protesters-6655982/

    Toliko...
  • Vrabac Podunavac

    23.05.2017 15:26
    Mislim...
    Vidim da Seka-Perse, Baba-Sere, Deda-Piše i ostali NVO talibani i dalje balave o toleranciji. Čudi me da se još ne javljaju dvojica najvećih dramosera - Piplfoks i Vojvosađan...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.