Venecuela: Zapaljena kuća Uga Čavesa

Demonstranti u Venecueli zapalili su kuću u kojoj je kao dete živeo Ugo Čaves, kao i nekoliko vladinih zgrada.

Poslanik Pedro Luis Kastiljo tvrdi da je Čavesova kuća u Barinasu zapaljena u popodnevnim satima u ponedeljak.

Kako je naveo, zapaljeno je i nekoliko zgrada, među kojima i ona gde se nalaze kancelarije Nacionalnog izbornog saveta. Agencija AP podseća da je ranije tokom dana najmanje jedna osoba izgubila život tokom protesta u Barinasu.

Na hiljade građana Venecuele demonstrira u poslednja dva meseca protiv vlade predsednika Nikolasa Madure i zahteva nove izbore. Demonstranti, koji se okupljaju već sedam nedelja širom Venecuele, traže da Maduro podnese ostavku i raspiše izbore, optužujući vlade Madura i njegovog prethodnika Uga Čavesa za loše upravljanje ekonomijom.

Ekonomija Venecuele je oslabljena, uz inflaciju za koju se očekuje da će ove godine dostići čak 700 odsto, dok je kriminal rasprostranjen.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet