Kim Džon Un naredio masovnu proizvodnju novog oružja

Lider Severne Koreje Kim Džon Un nadgledao je test novog protivavionskog oružanog sistema i naredio masovnu proizvodnju i postavljanje širom zemlje.
Kim Džon Un naredio masovnu proizvodnju novog oružja
Foto: Pixabay
To je saopštila državna novinska agencija Severne Koreje KCNA.
 
KCNA, međutim, nije saopštila više o pravoj prirodi oružja u vreme testa, a test je organizovala Akademija za nauku nacionalne odbrane, za koju se veruje da razvija rakete i nuklearna oružja, prenosi Rojters.
 
SAD demantuju da imaju nameru da napadnu Severnu Koreju. 
 
"Kim Džong Un posmatrao je test novog tipa protivavionskog, navođenog oružja koje je organizovala Akademija za nauku nacionalne odbrane. Ovaj oružani sistem, čija je operativna spremnost temeljno testirana, trebalo bi da uđe u masovnu proizvodnju i postavljen širom zemlje, kako bi srušio divlje snove neprijatelja o komandi nad nebom", saopštila je danas KCNA.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet